divendres, 10 de juny del 2011

Un apartat per als ex-alumnes

Un xiquet o xiqueta, ingressa a un centre com el nostre als 6 anys. A partir d'eixe moment passa 5 hores del dia, durant uns 170 dies de l'any assistint a les classes, fent feines escolars, compartint l'estudi i l'esplai, el menjador...amb els seus companys i mestres, fins a 10 anys després que definitvament, deixa l'escola.
Pense que és molt de temps el que es passa en l'escola i moltes les vivències que es viuen i queden amb més o menys intensitat en el record dels alumnes. A sovint, quan he preparat un discurs d'acomiadament als alumnes que acaben i s'en van a l'Institut, els he dit que a l'Escola segueixen tenint un lloc, que de alguna manera sempre es queden amb nosaltres i poden seguir comptant amb els seus mestres i la seua escola. Això no es diu perquè sí. És un sentiment autèntic que tenim els mestres que amb més o menys fortuna hem acompanyat els alumnes i hem sigut testimonis del seu creixement.
Aquest espai vol ser un espai dels alumnes que un dia se n'anaren i van continuar el seu destí a l'Institut. Ara sou majors, alguns ja teniu fills, parella, treball, estudis mitjans, superiors...
Seria fantàstic, tornar a saber de vosaltres, que ens conteu on esteu, què feu, com vos van les coses, quines experiències esteu passant o vos van ocòrrer. Porteu els vostres records de l'època en què estàveu en l'escola, compartiu-les amb nosaltres, mestres, pares, mares i alumnes. Les vostres fotos. Ja ho sabeu, aquest espai està pensant per vosaltres i seriem feliços de compartir de nou un troç de la vostra vida.